Al Hamra

Al Hamra

Sol, vita stränder och härlig golf

En golfresa till Al Hamra är en upplevelse – här bor man direkt på den finkorniga, vita stranden och spelar på en fantastisk golfbana designad av Peter Harradine. Missa inte heller att uppleva Dubai där ni bland annat kan besöka världens högsta byggnad – Burj Khalifa – det är garanterat ett minne för livet!

Ras al Khaimah är ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten, varav det mest kända är Dubai. Emiratet har alltid varit en idealisk och populär tillflyktsort på grund av sitt läge, klimat och de vänliga människorna. Det ligger strategiskt längs den gamla handelsvägen från Europa till fjärran Östern. I RAK, som Ras al Khaimah populärt förkortas, finns fyra mil kust längs Persiska viken och berg i form av Hajar-bergen som reser sig upp till 1 900 meters höjd. Klimatet är riktigt varmt under sommarmånaderna och väldigt behagligt under vinterhalvåret. Temperaturen under vintern lämpar sig perfekt för både golf och en eftermiddag på stranden.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Banor i närområdet10 st inklusive Dubai
Avstånd flygplatsDubai International Airport, 80 km
Avstånd golfbana0 meter
Närmaste stadRas al-Khaimah 26 km, Dubai 92 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.
PassreglerVid resor till Förenade Arabemiraten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Förenade Arabemiraten.
ÖvrigtLäs om allt som finns att göra i Ras al-Khaimah på Visit UAEs hemsida.

Vad ingår i resan?

7 nätter i dubbelrum
7 frukost och 6 buffémiddagar
4 greenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon25.1℃

Al Hamra Golf Club

 Al Hamra Golf Club har en mycket trivsam och omväxlande resortbana. Banan är designad av Peter Harradine och ligger vackert placerad runt en stor lagun. Bulldozrarna har flyttat runt 5 miljoner kubikmeter sand för att kunna skapa denna golfbana. Precis som många golfbanor på de brittiska öarna har Al Hamra nio hål som sträcker sig bort från klubbhuset och nio hål som kommer tillbaka. Resultatet är en härlig golfbana med par 72 och fem olika tees per hål vilket innebär att alla, oavsett spelstandard, kan ha utbyte och nöje av banan. Det gäller bara att välja rätt tee!

Det mörknar snabbt på kvällarna och för att förlänga dagarna och möjligheten till golf är banan försedd med strålkastare som gör det möjligt att njuta av banan även kvällstid. Den upplysta banan består av hål 1-7 och hål 17-18, vilket ger en spännande och annorlunda kompositbana på 9 hål under stjärnorna. Signaturhålet är förmodligen det 18:e som är en tuff par 5:a med vatten på hela högersidan och greenen direkt utanför klubbhusets uteservering. På det 2:a och 3:e hålet har man det mäktiga Waldorf Astoria-hotellet i bakgrunden som blir om möjligt ännu mäktigare när det är upplyst på kvällen. Ett annat fint parti av banan är hålen 10 -13 som går runt en havslagun.

Proshopen har ett brett utbud av kläder, accessoarer och klubbor från de största tillverkarna. Drivingrangen är stor och har alldeles utmärkta träningsområden även för närspel. Här finns också en 9-håls par 3-bana som även den är upplyst kvällstid. En anläggning som denna har självklart en mycket bra restaurang, eller snarare, tre bra restauranger för att tillgodose alla smakriktningar. Alla restaurangerna har sin egen del av uteserveringen mot 18:e green. Det kommer finnas möjlighet till utflykt till andra banor i området som till exempel Tower Links och mästerskapsbanan Al Zorah.

Fakta

Antal hål 18 + 9 korthål
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72 6666 6360 6099 5291
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Bandesign Peter Harradine
Greenfee Vår greenfee gäller på 18-hålsbanan. Om ni önskar spela på Al Hamras 9-hålsbana efter avslutad ordinarie runda erläggs greenfee i receptionen på Al Hamra. Priset är 100 AED för vuxna och 70 AED för juniorer under 18 år.
Information När trycket på golfbanan i Al Hamra är högt arrangerar klubben kanonstart kl 08.00 varje speldag. Ytterligare en kanonstart sker på eftermiddagen.

Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort

Hotellet ligger vägg i vägg med klubbhuset så det är inte många meter som man måste ta sig för att vara på första tee. Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort är ett 5-stjärnigt hotell perfekt placerat med strand både mot havet och in mot lagunen där golfbanan sträcker sig. På stranden har hotellet sin beach club där man kan utveckla sitt intresse för vattensporter men även beställa dryck och snacks. Det går givetvis bra att ligga runt någon av hotellets uppvärmda pooler om man inte vill vara på stranden.

Hilton är ett komplett hotell av internationellt snitt och har ett flertal restauranger där det serveras allt från vad man skulle kunna kalla europeisk internationell mat till en uppsjö av asiatiska rätter. Det går givetvis även att få lokala specialiteter och den buffé som serveras är en skön blandning av olika smakinriktningar. Rummen är trevliga och är ganska stramt och stilrent inredda och inte i den orientaliska stil som kan vara vanlig i denna del av världen. Rummen är varken stora eller små och har en yta på ungefär 30 kvm, vilket man klarar sig på med råge. Detta är ett lyxigt boende men kanske inte det allra lyxigaste längs kusten. Hotellet har däremot det klart bästa läget av alla hotell, bara ett stenkast från både golfbanan och havet.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeVid stranden och golfbanan.
Rum485. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork mm.
FaciliteterVattensport, utomhuspool, jacuzzi, restauranger, barer, gym, spa mm.
WifiI hotellet lobby och i klubbhuset finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad. Extra kostnad för wifi på rummet.

Ras-al-Khaimah

Ras Al Khaimah besitter en miljö som öppnar upp för äventyr av alla dess slag. Det är vanligt att resenärer väljer just detta emirat för att ha närhet till klättring, vandring och cykling. Här finns Förenade Arabemiratens högsta bergstopp, fantastiska golfbanor och vattensport.

Läs mer om allt som finns att göra på Visit UAEs hemsida.

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.