Almerimar

Almerimar

Svensk golfklassiker vid havet

Almerimar har funnits med på skandinaviska golfares semesterkarta i över 30 år. Spaniens bästa klimat och den avkopplande atmosfären har lockat tusentals golfare på jakt efter den optimala golfdestinationen.

I det sydöstra hörnet av Spanien lyser solen allra mest och regndagar är ytterst sällsynta. Här odlas de spanska tomaterna och mycket av den frukt och de grönsaker vi ser i Sverige. Mitt bland de soldränkta växthusen, som en grön oas vid havet, ligger vårt Almerimar. I Almerimar bor du bekvämt med golfbanan på ena sidan och marinan, kantad av den långa sandstranden, på den andra. I Almerimars marina finns affärer, caféer, restauranger och barer. Området passar utmärkt för en kvällspromenad innan eller efter middagen. Allt du behöver finns inom gångavstånd vilket ger dig en perfekt utgångspunkt för en avkopplande golfsemester. Vi kan även med glädje meddela att motorvägen äntligen är klar, vilket gör transfern från Malagas flygplats smidigare.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyJa
Avstånd golfbana0 m
Avstånd flygplatsMalaga Airport 200 km
Närmaste stadAlmeria, 35 km
Banor i närområdet4
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 12.495:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
6 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd och pro

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon22.1℃

Golf Almerimar

Almerimars golfbanor ligger vackert med Medelhavet på ena sidan och Sierra Nevadas snöklädda bergstoppar på den andra. Här finner du 27 hål av äkta semestergolf när den är som bäst med relativt generösa fairways, en trevlig och varierande layout i parkmiljö som ändå erbjuder många utmaningar. Till de svårare hör signaturhålet nummer 12; ett korthål på 150 meter mot en ö-green helt omgiven av vatten. Riktigt tufft om det spelas mot vinden. Det är med en lättnadens suck man vandrar över bron in mot green om resultatet blev lyckat.

Banan öppnade redan 1976 och originaldesignen är ritad av inga mindre än Gary Player och Rob Kirby. De ursprungliga 18 hålen har en mer utmanande layout med längre hål, luriga doglegs och flera inspel över vatten. Den senast öppnade 9-hålsslingan erbjuder den snällaste golfen, med något kortare hål och lite mindre vatten i spel. Precis som på de flesta banor som har 27 hål så växlar man de olika slingorna under veckan. Våra gäster går normalt ut först på morgonen för att hinna med en skön stund i solen eller nio extra hål på eftermiddagen.

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Parkbana
Banfakta White, Par 36 3207 3122 2824 2730 2504
Red, Par 36 3013 2969 2652 2585 2495
Blue, Par 36 2988 2944 2708 2622 2484
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Bandesign Gary Player och Ron Kirby
Träningsmöjligheter Drivingrange med utslagsplatser på båda sidor, 2 puttinggreener, närspelsområde med en bunker.

Almerimar Golf Hotel

Almerimar Golf Hotel är verkligen det optimala boendet för en avkopplande men golfintensiv semester.  Ett modernt 5-stjärnigt hotell perfekt beläget med klubbhuset som granne och marinan på andra sidan gatan. De flesta rum har balkong eller terrass mot golfbanan. Rummen är rymliga och modernt inredda i ljusa färger. Självklart finns en läcker spaavdelning med pool, jacuzzi, bastu och ångbastu. Fina eftermiddagar söker du dig till takterrassen med solsängar och en mindre utomhuspool. Den trevliga lobbybaren är platsen där dagens golfspel diskuteras och i restaurangen serveras spanska specialiteter och internationella läckerheter. När du åker till Almerimar så är vi säkra på att du kommer att uppskatta den avkopplande miljön, den trevliga banan, den goda maten och de härliga eftermiddagarna i solen. Kort sagt, här kan du njuta av golf, sol och bad.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeDirekt vid klubbhuset
Rum113 st. Alla rum har telefon, TV, minibar, safe, AC och balkong/terrass.
FaciliteterUtomhuspool, fitness-center med Spa, inomhuspool, jacuzzi och bastu, restauranger, bar, Internet
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 7

– Golf på Costa Almeria

Anders är i detta avsnitt av Golfresepodden inte bara programledare, utan också gästen. Ingen kan Costa Almeria så bra som Anders, då det mer eller mindre är hans andra hem. Johan försöker tillsammans med Anders reda ut vad det är som gör framför allt Almerimar så populärt bland svenskar. Ni får även höra om Johans skobutik, andra golfbanor, tapasrundor och Rolling Stones.

Hotel Golf Almerimar

Almerimar Golf Course

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.