Almerimar

Almerimar

Long Stay vid havet!

Almerimar har funnits med på skandinaviska golfares semesterkarta i över 30 år. Spaniens bästa klimat och den avkopplande atmosfären har lockat tusentals golfare på jakt efter den optimala golfdestinationen.

I det sydöstra hörnet av Spanien lyser solen allra mest och regndagar är ytterst sällsynta. Här odlas de spanska tomaterna och mycket av den frukt och de grönsaker vi ser i Sverige. Mitt bland de soldränkta växthusen, som en grön oas vid havet, ligger vårt Almerimar. I Almerimar bor du bekvämt med golfbanan på ena sidan och marinan, kantad av den långa sandstranden, på den andra. I Almerimars marina finns affärer, caféer, restauranger och barer. Området passar utmärkt för en kvällspromenad innan eller efter middagen. Allt du behöver finns inom gångavstånd vilket ger dig en perfekt utgångspunkt för en avkopplande golfsemester. Vi kan även med glädje meddela att motorvägen äntligen är klar, vilket gör transfern från Malagas flygplats smidigare.

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Ja
Avstånd golfbana 0 m
Avstånd flygplats Malaga Airport 200 km
Närmaste stad Almeria, 35 km
Banor i närområdet 4
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

28 nätter i lägenhet
självhushåll
16 greenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd och pro

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon19.3℃

Golf Almerimar

Almerimars golfbanor ligger vackert med Medelhavet på ena sidan och Sierra Nevadas snöklädda bergstoppar på den andra. Här finner du 27 hål av äkta semestergolf när den är som bäst med relativt generösa fairways, en trevlig och varierande layout i parkmiljö som ändå erbjuder många utmaningar. Till de svårare hör signaturhålet nummer 12; ett korthål på 150 meter mot en ö-green helt omgiven av vatten. Riktigt tufft om det spelas mot vinden. Det är med en lättnadens suck man vandrar över bron in mot green om resultatet blev lyckat.

Banan öppnade redan 1976 och originaldesignen är ritad av inga mindre än Gary Player och Rob Kirby. De ursprungliga 18 hålen har en mer utmanande layout med längre hål, luriga doglegs och flera inspel över vatten. Den senast öppnade 9-hålsslingan erbjuder den snällaste golfen, med något kortare hål och lite mindre vatten i spel. Precis som på de flesta banor som har 27 hål så växlar man de olika slingorna under veckan. Våra gäster går normalt ut först på morgonen för att hinna med en skön stund i solen eller nio extra hål på eftermiddagen.

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Parkbana
Banfakta White, Par 36 3207 3122 2824 2730 2504
Red, Par 36 3013 2969 2652 2585 2495
Blue, Par 36 2988 2944 2708 2622 2484
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Bandesign Gary Player och Ron Kirby
Träningsmöjligheter Drivingrange med utslagsplatser på båda sidor, 2 puttinggreener, närspelsområde med en bunker.

Porto Fino Apartments

I Almerimar finns en mängd lägenhetsalternativ för Long Stay boende. Vi har valt lägenhetskomplexet Porto Fino som ligger utmärkt i förhållande till golfen, mittemot klubbhuset. Granne med den fina och välsorterade supermercadon och marinan med sina affärer, barer och restauranger direkt utanför dörren. Lägenheterna är privatägda och varierar kraftigt i såväl layout som inredning och utrustning. Samtliga lägenheter har ett eller flera sovrum, ett eller flera badrum samt separat vardagsrum och normalutrustat kök. Alla lägenheter har tvättmaskin, air condition och TV. Lägenheterna har balkong eller terrass med enklare utemöbler. Porto Fino är inget lägenhetshotell och det finns således ingen reception i byggnaden. Lägenhetsförmedlarens kontor är öppet dagtid på vardagar för frågor om lägenheternas utrustning och funktioner.

Fakta

Läge I Almerimars marina, ca 100, meter från klubbhuset.
Lägenhet Porto Fino Basic Lägenheterna har 1 eller 2 sovrum, vardagsrum/kök och badrum, tvättmaskin, TV. Lägenheterna är modernt och funktionellt inredda. Planlösning och möblemang varierar från lägenhet till lägenhet. Normalt ligger lägenheterna i nordläge utan havsutsikt eller eftermiddagssol.
Lägenhet Porto Fino Extra Lägenheterna har 1-3 sovrum, vardagsrum/kök och badrum, tvättmaskin, TV. Lägenheterna är modernt och funktionellt inredda. Planlösning och möblemang varierar från lägenhet till lägenhet. Balkong/ terrass med läge över poolområdet, golfbanan eller marinan.
Faciliteter Utomhuspool (ej uppvärmd). Reception med hotellservice saknas. Reception med engelsktalande personal i separat byggnad, ca 400 meter från Porto Fino, öppen dagtid. Restauranger, barer, bank och bra livsmedelsaffär i marinan, allt inom kort gångavstånd.
Städning Enbart slutstädning ingår. Ytterligare städtillfällen kan beställas/betalas på plats.
Wifi En del lägenheter har tillgång till trådlöst internet, men det kan ej garanteras. Avgift för wifi betalas på plats, ange vid bokning om ni önskar wifi.

Avsnitt 7

– Golf på Costa Almeria

Anders är i detta avsnitt av Golfresepodden inte bara programledare, utan också gästen. Ingen kan Costa Almeria så bra som Anders, då det mer eller mindre är hans andra hem. Johan försöker tillsammans med Anders reda ut vad det är som gör framför allt Almerimar så populärt bland svenskar. Ni får även höra om Johans skobutik, andra golfbanor, tapasrundor och Rolling Stones.

Hotel Golf Almerimar

Almerimar Golf Course

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.