Caleta de Fuste

Caleta de Fuste

Sol, sand, hav och ö-golf

På Fuerteventura skiner solen över stränderna och våra två fina golfbanor. Boendet ligger vid havet på promenadavstånd till den mysiga byn Caleta de Fuste.

Härlig sandstrand, pooler, restauranger och barer – på Elba Sara får du allt i ett. Det 4-stjärniga hotellet är ett klassiskt ”sol och bad”-hotell, med strandläge och två stora pooler. Efter avslutat golfspel njuter du av soliga eftermiddagar på stranden eller runt något av poolområdena. Det är lätt att trivas på Elba Sara och ledsnar man på att lapa sol finns det en liten relaxavdelning med bastu. Har man ork kvar efter golfen så kan man spela tennis eller nyttja gymmet. Det finns ett mindre shoppingcenter i direkt anslutning till Elba Sara som har restauranger, bankomat och mataffär. Önskas större utbud av affärer och nöjesliv är det en kort taxiresa eller en skön promenad längs strandpromenaden till Caleta de Fuste. De båda golfbanorna ligger vägg i vägg med varandra på sluttningen ned mot havet, en kort transport från Elba Sara.

 

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyJa
Banor i närområdet3
Avstånd till flygplatsFuerteventura Airport 8 km
Närmaste stadCaleta de Fuste 2 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 9.995:-

7 nätter dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
4 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd och pro

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon24.1℃

Fuerteventura Golf

Vid ankomsten till Fuerteventura Golf möts ni av det pampiga hotellet som är byggt i klassisk haciendastil. I den vackra hotellbyggnaden ligger även klubbhuset och restaurangen. Även om Fuerteventura Golf ligger mer eller mindre granne med Salinas Golf så är det helt olika karaktär på banorna.  Fuerteventura Golf är en klassisk golfbana där fairways kantas av palmer och banan har relativt små greener. Det gäller att hålla tungan rätt i mun redan på första hålet, en kort par 4 med en bäck som korsar fairway, och en väl inbunkrad green. Spela klokt från tee för att undvika bäcken och fairwaybunkrarna! Strategiskt spel gäller faktiskt över hela banan. Det finns doglegs där man kan chansa och vinna en hel del men det kan bli dyrköpta metrar om man går out of bounds. Fuerteventura är en flack bana som är lätt att gå förutom den tuffa backen upp till hål nummer 17. Även om vi klassar både Fuerteventura och Salinas som semestergolfanläggningar så är de inga dåliga banor. Fuerteventura Golf var värd åt Europatouren 2004 och då slutade Golf Plaisirs operativa chef Mattias Damberg på samma plats som Henrik Stenson, dock långt från toppen med 6 över par.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 5979 5712 5229 4753
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja
Bandesign Juan Catarineu
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Salinas de Antigua Golf

Golf Club Salinas de Antigua är vackert utlagd på en svag sluttning ned mot havet, bara några minuters transfer från vårt boende. Designern bakom banan är den gamle Ryder Cup-spelaren Manuel Pinero, som har skapat en modern semesterbana med böljande fairways, upphöjda greener och flera minnesvärda hål. Det är inte mindre än fyra dammar på banan, som kan orsaka en hel del problem vid inspelen till sex av banans greener. Det finns flera stora waste-areas och en hel del palmer vilka tillsammans med de upphöjda greenerna bidrar till den moderna ökenbane-känslan. Det är snyggt och färgkontrasterna blir effektfulla, svarta waste-areas, gröna fairways, blått hav och terrakottafärgade villor.

Golfbanan är öppen och vinden är som på alla öar en viktig faktor att ta hänsyn till och kanske även en orsak till att banan inte är speciellt lång. Även om banan är öppen så ramas flera av hålen in av kullar vid sidan av fairway, vilket ger en känsla av att man spelar ”sitt eget” hål.  Det finns bunkrar som på de flesta golfbanor men Salinas har även en riktig bunker från andra världskriget på ett av hålen. Banan har bermudagräs vilket kan bli gulbrunt under delar av vintermånaderna. Detta påverkar inte bollens läge men dock lite av det visuella intrycket. Salinas är en utmärkt semesterbana som är både svår och lätt på samma gång. Den är absolut inget omöjligt monster utan en bana där man tycker att man borde lyckas men retligt nog inte alltid når hela vägen fram. Golfbanan är kul och omväxlande att spela på. Klubbhuset går i en modern stil och har fin utsikt över banan hela vägen ned till havet.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 70, 5395 5095 4292
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja
Bandesign Manuel Piñero
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.
Information På Salinas de Antigua används en grovkornig lavasand utanför semiruff. Denna sand kan påskynda slitaget på dina golfklubbor. Om du är väldigt rädd om dina klubbor - ta gärna med en gammal klubba till dessa lägen.

Elba Sara Hotel

Härlig sandstrand, pooler, restauranger och barer – på Elba Sara får du allt i ett. Det 4-stjärniga hotellet är ett klassiskt ”sol och bad” hotell, med strandläge och två stora pooler. Rummen är smakfullt inredda med balkong och havsutsikt. Efter avslutat golfspel njuter du av soliga eftermiddagar på stranden eller runt något av poolområdena. Det är lätt att trivas på Elba Sara och ledsnar man på att lapa sol finns det en liten relaxavdelning med bastu och jacuzzi. Har man ork kvar efter golfen så kan man spela tennis eller nyttja gymmet. Elba Sara har inget eget Spa men som Golf Plaisir gäst ni 50% rabatt på inträdet till Sheratons Spa som bara ligger ca 200 meter från hotellet. Det är även utanför Sheraton som man har den bästa sandstranden om man vill bada i havet. Det finns ett mindre shoppingcenter i direkt anslutning till hotellet. Önskas större utbud av affärer och nöjesliv är det en kort taxiresa eller en skön promenad till Caleta de Fuste.

På Fuerteventura finns det ytterligare två golfbanor som är väl värda ett besök. Playitas ligger vackert beläget i en dalgång med utsikt över havet ca 30 minuter från Caleta de Fuste. Jandia Golf ligger längst ned på ön där stränderna är som vitast och bredast och dit tar det en dryg timme med bil.

 

 

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeVid stranden nedanför golfbanorna
Rum266 st. Alla rum med AC, safe, minibar mm.
Faciliteter2 utomhuspooler (ej uppvärmda), tennis, gym, Internet, restaurang och bar mm.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad. Salinas Golf har fri wifi och Fuerteventura Golf har endast wifi för deras hotellgäster.

Avsnitt 30

– Golf på Fuerteventura

Golfresepodden har besök av Christer som, förutom att han varit golfvärd på Fuerteventura, är en av polisens talesmän i Västsverige. Christer gillar Fuerteventura så mycket att han även är en lycklig ägare av en villa på Fuerteventura Golf. Det blir en del snack om all sand, en 18-hålsbana med en green, vikarna på östkusten, vindsurfing, Aloe Vera, zoomobjektiv på nudiststränder, bevattning och givetvis en genomgång av alla Fuerteventuras fyra golfbanor.

Presentation av Salinas Golf, Fuerteventura

Fuerteventura Golf Club

Elba Sara Beach & Golf Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.