Caleta de Fuste

Caleta de Fuste

Long Stay i solen!

På Fuerteventura skiner solen över stränderna och våra två fina golfbanor. Boendet ligger vid havet på promenadavstånd till den mysiga byn Caleta de Fuste.

Kanarieöarna har länge varit efterfrågat som Long Stay-resmål och sedan ett antal år tillbaka kan vi erbjuda denna unika produkt. Det är mycket som ska passa in för att vara lämpligt som Long Stay-resmål och vi kan lova att Fuerteventura har det som behövs för en trivsam vistelse under en månad. Som Long Stay-resenär hittar man allt man behöver i de affärer som finns i Caleta de Fuste, bara en kort promenad från boendet. Klimatet på Fuerteventura är alltid behagligt, året runt. Vinterklimatet här är perfekt för varma och sköna golfrundor i solen.

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Ja
Banor i närområdet 3
Avstånd till flygplats Fuerteventura Airport 8 km
Närmaste stad Caleta de Fuste 2 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm

Vad ingår i resan?

28 nätter i lägenhet
självhushåll
16 greenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd och pro

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon20.1℃

Fuerteventura Golf

Vid ankomsten till Fuerteventura Golf möts ni av det pampiga hotellet som är byggt i klassisk haciendastil. I den vackra hotellbyggnaden ligger även klubbhuset och restaurangen. Även om Fuerteventura Golf ligger mer eller mindre granne med Salinas Golf så är det helt olika karaktär på banorna.  Fuerteventura Golf är en klassisk golfbana där fairways kantas av palmer och banan har relativt små greener. Det gäller att hålla tungan rätt i mun redan på första hålet, en kort par 4 med en bäck som korsar fairway, och en väl inbunkrad green. Spela klokt från tee för att undvika bäcken och fairwaybunkrarna! Strategiskt spel gäller faktiskt över hela banan. Det finns doglegs där man kan chansa och vinna en hel del men det kan bli dyrköpta metrar om man går out of bounds. Fuerteventura är en flack bana som är lätt att gå förutom den tuffa backen upp till hål nummer 17. Även om vi klassar både Fuerteventura och Salinas som semestergolfanläggningar så är de inga dåliga banor. Fuerteventura Golf var värd åt Europatouren 2004 och då slutade Golf Plaisirs operativa chef Mattias Damberg på samma plats som Henrik Stenson, dock långt från toppen med 6 över par.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 5979 5712 5229 4753
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja
Bandesign Juan Catarineu
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Salinas de Antigua Golf

Golf Club Salinas de Antigua är vackert utlagd på en svag sluttning ned mot havet, bara några minuters transfer från vårt boende. Designern bakom banan är den gamle Ryder Cup-spelaren Manuel Pinero, som har skapat en modern semesterbana med böljande fairways, upphöjda greener och flera minnesvärda hål. Det är inte mindre än fyra dammar på banan, som kan orsaka en hel del problem vid inspelen till sex av banans greener. Det finns flera stora waste-areas och en hel del palmer vilka tillsammans med de upphöjda greenerna bidrar till den moderna ökenbane-känslan. Det är snyggt och färgkontrasterna blir effektfulla, svarta waste-areas, gröna fairways, blått hav och terrakottafärgade villor.

Golfbanan är öppen och vinden är som på alla öar en viktig faktor att ta hänsyn till och kanske även en orsak till att banan inte är speciellt lång. Även om banan är öppen så ramas flera av hålen in av kullar vid sidan av fairway, vilket ger en känsla av att man spelar ”sitt eget” hål.  Det finns bunkrar som på de flesta golfbanor men Salinas har även en riktig bunker från andra världskriget på ett av hålen. Banan har bermudagräs vilket kan bli gulbrunt under delar av vintermånaderna. Detta påverkar inte bollens läge men dock lite av det visuella intrycket. Salinas är en utmärkt semesterbana som är både svår och lätt på samma gång. Den är absolut inget omöjligt monster utan en bana där man tycker att man borde lyckas men retligt nog inte alltid når hela vägen fram. Golfbanan är kul och omväxlande att spela på. Klubbhuset går i en modern stil och har fin utsikt över banan hela vägen ned till havet.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 70, 5395 5095 4292
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja
Bandesign Manuel Piñero
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.
Information På Salinas de Antigua används en grovkornig lavasand utanför semiruff. Denna sand kan påskynda slitaget på dina golfklubbor. Om du är väldigt rädd om dina klubbor - ta gärna med en gammal klubba till dessa lägen.

Elba Castillo Antigua

Caleta de Fuste är en turistort av traditionellt snitt med gott om restauranger, affärer, barer och nöjen. Vårt lägenhetshotell Elba Castillo Antigua ligger centralt med allt inom kort gångavstånd, men ändå lite avskilt från stadens stim och stoj. Här erbjuds trevliga och rymliga lägenheter med relativt enkel köksutrustning med kokplattor och mikrovågsugn. Alla lägenheter har balkong med utsikt över havet, poolen eller byn. Ett poolområde på innegården i lä säkrar solstunderna även de dagar som vinden ligger på.

 

Fakta

Standard starstarstar
Läge Caleta de Fuste. 500 m centrum, 600 m havet.
Lägenheter/Rum 354. Pentry, mikrovågsugn, satellit-TV, badrum och balkong/terrass.
Faciliteter utomhuspoolområde (ej uppvärmda), restaurang och bar mm.
Wifi I lobbyn finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad. Det går även att få i lägenheten mot en extra kostnad. Salinas Golf har fri wifi och Fuerteventura Golf har endast wifi för deras hotellgäster.
Pension Självhushåll

Presentation av Salinas Golf, Fuerteventura

Fuerteventura Golf Club

Elba Sara Beach & Golf Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.