Costa Navarino

Costa Navarino

En av Europas absolut bästa golfresorter

Costa Navarino är nog det bästa och populäraste golfresmålet vi har! Längst ut på Peloponnesos, där det är som vackrast, ligger denna resort med sina två sanslöst fina golfbanor. Detta är Greklands enda riktiga superanläggning!

Den store grekiska skeppsredaren Vasilios Konstantakopoulos (1935-2011) hade en pojkdröm  – att på ålderns höst återvända till sin vackra födelseort och bygga den optimala semesteranläggningen med tillhörande golfbanor. Har man en stor dröm så kostar det också. Det krävdes 1 600 olika kontrakt för att köpa 2 500 hektar land längst kusten, men nu är drömmen sann – Costa Navarino är ett flaggskepp värdig en skeppsredare av Vasilios kaliber. På Costa Navarino andas allting kvalitet. Valet av plats, hotellkedjor, banskötsel av Troon Golf, golfbanedesign av Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr är alla genomtänkta val för att kunna hålla högsta kvalitet. Nu erbjuder Costa Navarino så mycket mer än bara golf och kungligt boende. Hela kustlinjen kryllar av små mysiga vikar och den kulturintresserade lär få fullt upp! Regionens kulturarv spänner över 4 500 år och på nära håll finner man neolitiska bosättningar, mykenska palats, bysantinska kyrkor och medeltida slott. Kan det bli bättre?

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyJa
Banor i närområdet2
Avstånd flygplatsKalamata Airport, 48 km
Närmaste stadKalamata, 52 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 18.495:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
5 st 27-hålsgreenfee
del i golfbil vid spel på Bay Course
hyra av golfklubbor
flyg
flygskatt
flygplatstransfer
service av vår golfvärd och pro

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon12℃

Costa Navarino Golf

Costa Navarino har i nuläget två 18-hålsbanor, The Dunes Course och The Bay Course. Alldeles intill det högklassiga hotellet ligger The Dunes Course som är designad av den tidigare Ryder Cup-kaptenen och tvåfaldige vinnaren av US Masters, Bernhard Langer. Banan ligger naturligt utlagd i den typiska grekiska naturen med oliv- och citrusodlingar. Flera hål går längs en liten flod som slingrar sig fram genom området och närheten till havet är slående. Det finns många fantastiska golfhål men signaturhålet är nog ändå hål 2. Panoramautsikten från tee ned mot havet gör detta par 4-hål till något alldeles extra. Det finns fem par 5-hål och fem par 3-hål vilket inte är så dumt då den långtslående kan få några bra birdiechanser och den med lite högre handicap ofta kan få bra med poäng på par 3-hålen. Golfbanorna och hotellen har fått mängder med utmärkelser. I golfsamanhang är IAGTO Awards ”Golf Resort of the Year 2017” nog det finast man kan få.

Den andra golfbanan The Bay Course ligger 7 km från hotellet och är designad av ingen mindre än Robert Trent Jones Jr. The Bay Course ligger fantastiskt vackert med utsikt över havet på de allra flesta hålen. Spelar man banan på eftermiddagen så får man garanterat uppleva kanske en av de vackraste solnedgångarna som finns. Denna bana är lite kortare och kan upplevas som lite mer teknisk, banan premierar ofta den som planerar sitt spel bra. På The Bay Course är golfbil obligatoriskt och ingår i resans pris.

Efter att verkligen njutit av den underbara golfen kan det vara skönt att veta att det 3 500 kvm stora klubbhuset som ligger vid The Dunes Course har en härlig terrass. Där blir man lätt sittande, förstummad av den hänförande utsikten över golfbanan och hela regionen.

Fakta

Antal hål 36
Bankaraktär Seaside-/Parkbanor
Banfakta The Dunes Course, Par 72 6018 5702 5294 4852
The Bay Course, Par 71 5614 5232 4825 4408
HCP-gräns 54
Divingrange Utslag från gräs.
Bandesign Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr.
Hyrklubbor/Egna klubbor När du reser till Costa Navarino ingår hyrklubbor från Taylor Made i resans pris. Om du trots allt vill ha med din egna klubbor tillkommer 795:- i kostnad för golfbagstransport på flyget.
Information På Bay Course är det obligatoriskt med golfbil som ingår i resans pris. Vid spel på Dunes Course lånar våra gäster golfvagn kostnadsfritt.

The Westin Costa Navarino

Det finns två lyxhotell på området och vi bor på Westin-hotellet som är 5-stjärnigt. Westin Costa Navarino är en resort av riktigt hög klass där det råder en skön och avslappnad golfkänsla. Det finns en mängd olika restauranger på området, som bjuder på allt från italiensk till japansk mat, som såväl lokala läckerheter på den populära restaurangen Moria. Hotellet har en gedigen spa-anläggning med inriktning på Anazoe som är behandlingar som bygger på uråldrig visdom och modern vetenskap. Det finns givetvis även en uppvärmd inomhuspool för den som inte vill bli masserad och insmord i olivoljor och föryngrande örter. För den som fortfarande är pigg efter dagens golfspel finns ett Sport & Entertainment Center med en rad olika aktiviteter. Varför inte avsluta dagen med tennis, squash, bowling eller en cykeltur?

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägePå The Dunes Course, vid havet
Rum445. Alla rum med AC, både dusch och badkar, safebox, minibar, hårtork, strykjärn mm. Det finns möjlighet att uppgradera sitt boende till rum med havsutsikt.
FaciliteterInomhuspool, utomhuspool, restauranger, barer, tennis, cykling, spa, gym mm.
WifiPå hotellet och i klubbhuset finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
TuristskattFrån och med januari 2018 tar grekiska staten ut en turistskatt för hotellvistelser. Denna skatt läggs på er slutnota och betalas till hotellet. Turistskatten är 4 euro per rum och övernattning.

Avsnitt 15

– Golf på Costa Navarino i Grekland

I detta avsnitt av Golfresepodden gästas Anders och Johan av Golf Plaisirs ortspersonal på Costa Navarino, Martin och Josefine. Johan är avundsjuk på Josefines spel på Augusta National. Martin har koll på ett olivträds ålder och Anders har varit där och träffat José-Maria Olazábal som ska designa de två nya golfbanorna. Det snackas även om sänkbara broar, hundfamiljer, skeppsredaren Vasilios, Mästarnas Mästare och en hel del om de två golfbanorna.

Costa Navarino

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.