El Rompido

El Rompido

36 håls golfparadis

I den västra delen av Andalusien, bara 30 minuter från den portugisiska gränsen, ligger denna härliga 36-hålsanläggning – El Rompido. Spela och njut av banorna och den orörda naturen.

Strax sydost om portugisiska gränsen ligger underbara El Rompido. Här på Costa de la Luz, ”Ljusets kust”, är tempot lägre, omgivningarna inte så exploaterade och pärlan El Rompido väntar på dig. El Rompido är överlägset ett av de bästa alternativen för dig som vill ha mycket golf i en skön miljö och dessutom njuta av god mat och dryck. Man har gjort stora investeringar för att säkerställa en mycket god kvalitet för hotell, lägenheter och golfbanor – vi förstår varför vi har så många återkommande gäster år efter år!

 

Fakta

Golfvärd/ProJa
Golf AcademyJa
Avstånd golfbana0
Avstånd flygplatsFaro Airport 100 km, Sevilla Airport 110 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd och pro

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon16.8℃

El Rompido Golf

El Rompido har två riktigt bra 18-hålsbanor, Campo Norte och Campo Sur. De är olika i karaktären, men båda är välskötta med snabba greener, stora bunkrar och strategiska vattenhinder.

Campo Norte ligger en kort promenad från hotellet och lägenheterna, där den böljar sig fram genom landskapet. De första nio hålen är långa med breda, generösa fairways som ger utrymme för drivern. De sista nio är kortare, lite knixigare, där det gäller att spela smart. Hål 8 är ett häftigt par 5-hål som svänger kraftigt åt vänster. Den långtslående kan snedda över höga träd för att ha en chans att nå greenen på två slag. Den som slår lite kortare gör bäst i att slå rakt fram och kan då utnyttja en brant nedförsbacke för några extra meters rull. På hål 13 får du en vacker vy över våtmarkerna som omger utkanterna av Campo Norte. Hålet är relativt kort men greenen är en riktig utmaning med sina många små platåer.

Campo Sur ligger i direkt anslutning till boendet. Den spelas i något flackare landskap, med skarpare konturer i fairway och inte lika ondulerade greener. Här gäller det att placera slagen för att inte hamna mask bakom träd eller utskjutande grenar. Hål nr 12 är ett kort par 5-hål på endast 434 meter. Här gäller det att hålla tungan rätt i munnen då man har vatten på hela högersidan och förrädiska buskar längs den vänstra sidan. Ett hål som spontant kan kännas som en klar birdiechans för den som är duktig. Efter ett par rundor så inser man att man är glad om man går därifrån med ett par. Det är inte långt till havet men egentligen är det bara hål 17 på Campo Sur där man kommer ned så att man kan skymta havet.

Banorna är så pass omväxlande att en eller flera veckors vistelse aldrig känns tråkig. Det finns knappt någon bebyggelse runt banan, förutom det luxuösa hotellet och våra lägenheter. Du spelar i en orörd miljö med himlen, vattnet och fåglarna som sällskap.

El Rompido har ett fint, modernt klubbhus med trevliga uteplatser. Här finns en restaurang, shop samt omklädningsrum. Det finns träningsområden både vid södra golfbanan, Campo Sur, och den norra golfbanan, Campo Norte.

Fakta

Antal hål 36
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Campo Norte, Par 72 6111 5947 5591 5153 4765
Campo Sur, Par 72 6168 5963 5681 5397 4951
HCP-gräns 54
Drivingrange 2 st, utslag från matta och gräs.
Bandesign Alvaro Arana

Precise Hotel El Rompido

El Rompido är mer än bara en golfanläggning. Det är lite av en multigolfanläggning där man kan välja mellan olika boenden och längd på vistelsen. Vi har veckoresor på hotellet med halvpension eller lägenhet med frukost och vi erbjuder även Long Stay med självhushåll. Här finns verkligen alla förutsättningar för en trivsam och rolig golfsemester. Detta oavsett om du väljer att bo på det 5-stjärniga Golf Hotel eller i de trivsamma 3-stjärniga lägenheterna The Club Apartment. Våra boenden ligger alldeles intill banan, med utsikt över densamma eller det sagolika naturområdet. De flesta av anläggningens faciliteter ligger i eller i anslutning till hotellbyggnaden så som pool, spa, restaurang och bar – enkelt och bekvämt. Rummen är trevligt och ljust inredda i modern stil. Storleksmässigt så är rummen på 35 kvm vilket egentligen är ganska rymligt. Väljer man att bo i våra prisvärda lägenheter, har du valmöjlighet att laga din egen middag eller unna dig ett besök i hotellrestaurangen.

Eller varför inte besöka den charmiga lilla byn El Rompido i närheten med flera lokala restauranger. Lägenheterna är fräscha och består av vardagsrum med köksavdelning och två separata sovrum på hela 75 kvm. Båda boendena ligger i anslutning till varandra så oberoende var man bor så är det inga direkta avstånd varken till restaurangen och golfbanorna. Med andra ord kan du välja vad som passar dig bäst, redan när du bokar din resa. Om du mot förmodan tröttnar på att spela golf hela dagarna ska du veta att här erbjuds även tennis, basket, fotboll, cykling och ridning, Dessutom finns det ett gym och en stor spaavdelning.

 

 

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
Läge200 meter från klubbhuset.
Rum184 rum + 12 sviter
FaciliteterInomhuspool, utomhuspool (ej uppvärmd), Spa-anläggning, gym, restaurang, bar.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Precise Resort El Rompido The Club

Lägenheterna är väl anpassade för både en kortare och längre vistelse med full möblering, köksutrustning, TV, A/C m.m. Alla lägenheter har även balkong eller terass. Paketet innefattar självhushåll för bästa flexibilitet för våra resenärer, och inom kort gångavstånd finns tillgång till tvättstuga, mataffär och restauranger – bekvämt och väldigt uppskattat.

Naturligtvis, i traditionell Golf Plaisir-anda, erbjuds även service av vår egen personal på plats under hela säsongen. Det är alltid tryggt och bekvämt att ha någon att vända sig till vid behov, speciellt under en längre vistelse. Vår egen svensktalande personal kommer erbjuda utflykter och andra trevliga företeelser under vistelsen på El Rompido.

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeDirekt vid golfbanan, 300 m från klubbhuset.
Rum305 st. Vardagsrum/allrum med köksavdelning och 2 separat sovrum, 2 badrum, TV med SVT Europa (före 1 maj 2018).
FaciliteterTvättstuga, utomhuspool, minimarket samt tillgång till hotellets faciliteter.
WifiI lägenheterna finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Hotel Precise Resort El Rompido

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.