Golf del Sur

Golf del Sur

Fantastisk golfupplevelse!

På sydspetsen av Teneriffa erbjuder vi spel på en av de populäraste golfbanor ön kan erbjuda. Med spektakulärt boende direkt vid havskanten är detta en upplevelse för golf, avkoppling och härliga dagar.

Golf del Sur är en fantastisk golfupplevelse på härliga Teneriffa, golfbanan ligger på sydspetsen av ön där klimatet är som allra bäst och turismen blomstrat under många år. Här bor man direkt vid havet i direkt närhet till restauranger och barer och man spelar en fantastisk golfbana som tilltalar alla typer av golfare. En stor fördel är även närheten till det mesta – flygplatsen ligger endast 5 km bort, och restauranger, några butiker och nöjen finns inom gångavstånd.

 

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyJa
Avstånd golfbana1,8 km (transport ingår)
Avstånd flygplatsTenerife Sur Airport 9 km
Avstånd Playa de las Américas18 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

7 nätter i dubbelrum med frukostpension
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd och pro

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon21.3℃

Golf del Sur

Golf del Sur är en av de bästa golfbanorna på Teneriffa, banan har stått värd för Europatourtävlingar vilket borgar för god kvalitet. Det är vackert på Golf del Sur, från klubbhuset har man utsikt över första tee på linksbanan och även över övningsområdet. Banan har 27 hål av varierande karaktär, en del hål är lätt böljande, andra är mer flacka. En del erbjuder spännande raviner men så gott som alla hål kantas av vajande palmer och spektakulära kaktusar. Kännetecknande är också att hålen bjuder på breda fairways och stora greener. Här finns även någonting så speciellt som svart lavasand i bunkrarna, vilket känns annorlunda och väldigt exotiskt. Signaturhålet på Golf del Sur är hål 2 på den södra slingan. Ett par 3-hål där tee är upphöjd och man slår ner mot en green som kantas av lavasand runt hela green. Hålet brukar kallas ”The Fried Egg”. Golf del Sur är en kompakt anläggning med närhet till klubbhus, restaurang, drivingrange och första tee på samtliga slingor.

 

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Böljande parkbana
Banfakta Links, Par 36 2875 2769 2521
Norte, Par 36 2911 2799 2507
Sur, Par 36 2986 2838 2496
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs.
Bandesign Manuel Pinero
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att till exempel utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Hotel Vincci Tenerife Golf

Några minuters transport från golfbanan ligger vårt trevliga hotell vackert, direkt vid havet. Branta klippor skiljer land från Atlanten och utsikten är hänförande! Här bor man i trevliga och spatiösa rum, alla med havsutsikt såklart! Vissa dagar kan man även se Gran Canaria i horisonten. Det finns gott om faciliteter på hotellet och söker man fler alternativ går man enklast över gatan, där finner man ett litet centrum med flera restauranger, barer och butiker. Om man promenerar ytterligare en bit bort kommer man till den fortfarande genuina fiskebyn Los Abrigos. Här kan man, i någon av de mysiga restaurangerna, frossa i färsk fisk som fångats samma dag.

 

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeVid havet, ca 1,8 km från klubbhuset. Transport ingår i resans pris.
Rum125 st. Alla rum med AC, safe, minbar, hårtork mm. Alla rum med havsutsikt.
FaciliteterUtomhuspool (ej uppvärmd), Health Club, restauranger, barer mm.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet mot en kostnad.
ÖvrigtDet är möjligt att uppgradera sig till ett större Superior-rum med havsutsikt.

Avsnitt 4

– Golf på Teneriffa

I det här avsnittet av Golfresepodden avslöjar vår gäst Mathias Seppänen vilken bar alla reseledare går till på Teneriffa. Vi får också veta vad en Seppänen59 är för något. Johan har riskerat livet för ett foto på ett lantligt boende och Anders hittar likheter mellan Teneriffa och Mallorca, förutom det faktum att det är två öar med bra golfbanor…

Golf del Sur

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.