Hacienda del Alamo

Hacienda del Alamo

Kanongolf i lugn och ro!

En bit söder om flygplatsen i Alicante och svenskorten Torrevieja ligger regionen Murcia. Här byggdes under seklets början i rask takt dryga tiotalet nya golfbanor. En av de absolut bästa är Hacienda del Alamo. Golfbanan blev klar 2006, men anläggningen har saknat ett bra hotell. Nu när Sheraton Hacienda del Alamo öppnar har vi en komplett golfresort av bästa klass!

Vi befinner oss i ett vidsträkt jordbruksdistrikt mitt emellan regionhuvudstaden Murcia och den historiska staden Cartagena. Murcia är en större universitetsstad med ett komplett utbud av shopping, restauranger, sevärdheter och ett pulserande nattliv. Cartagena är en charmig mindre hamnstad med finfina fiskrestauranger och en intressant historia med en hel del minnesmärken från romartiden. Båda städerna är naturliga utflyktsmål från Hacienda del Alamo. I övrigt kommer vistelsen på Hacienda del Alamo präglas av lugn, ro avkoppling och mängder av bra golf.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Banor i närområdet16
Avstånd golfbana0 m
Avstånd flygplatsAlicante International Airport, 117 km
Närmaste stadMurcia, 46 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon18.4℃

Hacienda del Alamo

Hacienda del Alamos golfbana invigdes 2006 och har, trots att den inte är särskilt välkänd, internationellt alltid rankats hög bland de som spelar runt på de många banorna i området. Dave Thomas har designat en 18-hålare med ambitionen att erbjuda en riktig mästerskapsbana och han har lyckats väl. Banan är från backtee en av Spaniens längsta och även från de normala gula och röda teekulorna är den en utmaning att ta sig igenom. Likt flera andra banor i området mellan Murcia och Cartagena är Hacienda del Alamo en slags ökenbana med wasteareas intill hålen på stora delar av banan. Ruffarna har skarpa kanter vilket ger varje hål en tydlig kontur och spelaren får en klar uppfattning om var man kan missa och ända få spela från gräs. Det är visuellt läckert och layoutmässigt tydligt. Banan är svagt kuperad med en del onduleringar på spelytorna och lite fler kring greenområden. Flera sjöar kommer i spel på några av hålen. Dels på två fina par 3 hål, nummer 8 och nummer 12, där bollen måste flygas en bra bit över vatten för att nå green. Dels i närheten av klubbhuset där ett par sjöar skapar dramatik i form av tees utlagda som öar på 1:a och 10:e hålet samt läckra greenområden på det 9:e och 18:e. De sistnämnda är för övrigt två fina par 5-hål med vatten längs högersidan in mot nionde greenen och sedan vatten längs med vänstersidan in mot det artonde, som är ett tufft och bra avslutningshål där allt kan hända.

Hacienda del Alamo har en fantastisk fin Golf Academy med väl tilltagen drivingrange, flera chip- och pitchgreener, stor putting green och sex kompletta korthål enbart för träning.

Här finns också ett storslaget klubbhus med välsorterad shop , trevlig bar och restaurang med en stor terass där lunchen kan avnjutas i solen med vy över den dramatik som utspelas på 9:e och 18:e greenerna.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana med ökenkaraktär
Banfakta Par 72, 6724 6375 5994 5534
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja, utslag från gräs
Bandesign Dave Thomas

Sheraton Hacienda del Alamo

Sheraton Hacienda del Alamo slår upp sina portar sommaren 2018 och blir ett välkommet nytillskott till resorten. Ett modernt golfhotell med 156 smakfullt inredda rum utspridda i låga byggnader längs med golfbanans första fairway.

I huvudbyggnaden finns reception, bar, restauranger, spa, konferenslokaler, sällskapsutrymmen och övriga faciliteter. Utöver den större matsalen där frukost och middagarna serveras kommer man att ha en à la carte-restaurang med Nikkei-tema. Nikkei är den fusion mellan japansk och peruviansk kokkonst som sprider sig i gourmetkretsar världen över. Rekommenderas varmt för den som inte provat tidiagre. I spa- och wellnessavdelningen finner vi bastu, ångbastu, spaduschar och ett stort utbud av massage och behandlingar. Tennisbanor, padelbanor och liknande sportfaciliteter finns inte på hotellet, men däremot i resortens separata sportcenter.

Inför öppnandet av Sheraton Hacienda del Alamo har hotellets byggnader genomgått en fullständig renovering. Såväl hotellrummen som de allmänna utrymmena är numera modernt inredda i ljusa färger. Hotellet har 128 vanliga hotellrum och 26 större suiter med både sov- och vardagsrum. Alla rum är funktionellt inredda med de faciliteter som vi väntar oss av ett nybyggt Sheraton-hotell. Rumsbyggnaderna och huvudbyggnaden omgärdar hotellets trädgård och poolområdet där många av våra gäster kommer att tillbringa eftermiddagarna efter golfen med en god bok och en välsmakande drink från poolbaren. Hacienda del Alamo och det nya Sheraton-hotellet lämpar sig väl för dig som söker en avkopplande golfsemester i stressfri miljö med riktigt bra golf, god mat och trevligt boende.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeUtmed första hålets fairway.
Rum156. Alla rum med AC, safebox, minibar, hårtork mm.
FaciliteterUtomhuspool, restauranger, barer, sportcenter, spa, mm.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 20

– Golf i Murcia

Golfresepodden är strax söder om Alicante i Murcia.
Murcia är något så unikt som en stad, provins och även en av Spaniens minsta regioner. Här domineras golfen av två golfdesigners, Dave Thomas och Jack Nicklaus, som står bakom 11 av Murcias 15 golfbanor. Vi kommer att diskutera Polaris-projektet, Kartago och Cartagena, Likör 43 med is och mjölk, Long Stay, La Manga och Norska fotbollsförbundet, men även en gedigen genomgång av ett antal bra golfbanor.

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.