Jandia

Jandia

Strandnära på Fuerteventura

Jandia har sedan länge varit ett paradis för surfare och soldyrkare. Fler och fler golfare hittar nu hit för att njuta av sol, bad, högklassigt boende och öns mest spännande bana.

Fuerteventura har gott om stränder, men inga är så fina som de i Jandia längst ner på den södra spetsen av ön. De milslånga stränderna och den avslappnande atmosfären har länge attraherat turister med fokus på sol och bad. När Jandia Golf nu genomgått en total ansiktslyftning kommer de garanterat att få sällskap av soltörstande golfare. En golfsemester i Jandia präglas av avkoppling med trevliga rundor på den vackra banan och härliga eftermiddagar på stranden eller vid poolen. Kanske en promenad längs vattenbrynet där man kan avnjuta mosaiken från alla vind- och kitesurfares färgglada segel.

Ett trevligt avbrott är ett besök till Morro Jable, den charmiga fiskebyn längst i söder där stränderna slutar. Det lilla fiskeläget har vuxit till en mindre stad men är fortfarande genuint kanarisk och en skön kontrast till de moderna hotellkomplexen. Njut av lokala läckerheter på någon av fisk- och skaldjursrestaurangerna eller ta en kaffe i solnedgången på något av kaféerna längs den lilla strandpromenaden.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Banor i närområdet3
Avstånd golf6,5 km
Avstånd flygplatsFuerteventura Airport 78 km.
Närmaste tätortMorro Jable, 8 km.
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

7 nätter i dubbelrum
halvpension
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
transfer hotell - golfbana t/r
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon21.9℃

Jandia Golf

Jandia Golf har genomgått en total makeover och öppnade på nytt hösten 2014 med helt nya tees, fairways och greener. Den välrenommerade amerikanske golfdesignern Ron Kirby har skapat en omväxlande och trevlig bana med en bra variation av långa och korta hål där precision och spelstrategi ofta är viktigare är ren slaglängd. Nu när kvalitén på spelytorna höjts till att matcha den trevliga layouten så är Jandia på allvar tillbaka på golfkartan. Banan är lätt kuperad och är lite lurig på sina håll då det är en del vattenhinder att undvika samt en ravin, ”Barranco de Vinamar”, som löper genom banan och måste passeras att par gånger. Jandia Golf är närmare 6 000 m från backtee men anpassad till behaglig semestergolf från både herrtee och damtee.

I och med att banan inte är så lång så passar den alla typer av golfare och sträckningen känns mycket variationsrik då man kan planera och spela ett flertal hål på olika sätt. Här lockas man ofta att ta en chansning och slå över ravinen eller vattenhindret framme vid green men det kan vara smartare att vara strategisk och lägga upp sig kort. Den riktigt långslående har en del par 4-hål med green inom räckhåll vilket kan verka vara en till synes enkel birdie. Man straffas dock lätt om man är övermodig då greenområdena kan vara ganska tuffa. Det är upp till dig och din dagsform. Hela banan ligger i en dalgång där du har havsutsikt från de flesta av hålen. Den bitvis kuperade banan är förhållandevis behaglig att gå, ibland kan det dock vara lite längre promenader mellan hålen. Som på de flesta öar är vinden alltid en viktig faktor på Fuerteventura och en del av spelet. Det innebär också att banans karaktär skiftar beroende på vindstyrka och vindriktning. Den ständiga brisen svalkar skönt i solskenet och gör att det inte blir för varmt utan ett behagligt golfväder.

Klubbhuset ligger centralt på golfbanan och har en magnifik utsikt över havet och golfbanan. För den som vill träna och utveckla sin golf så är träningsområdena bra. En nybyggd drivingrange med ett 20-tal utslagplatser under tak, en väl tilltagen puttinggreen och en separat pitchingreen som också har två övningsbunkrar. Banan är relativt kort, men de skiftande vindförhållandena gör att alla – från rena nybörjare till de allra bästa – får en utmaning att bita i.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad parkbana
Banfakta Par 72, 5888 5370 4982 4514
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta
Bandesign Ron Kirby
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Occidental Jandia Playa Hotel

Occidental Jandia Playa Hotel är ett härligt 4-stjärnigt hotell som ligger på en kulle mitt emot den fantastiska stranden Jandía på södra delen av Fuerteventura. Med sina 534 rum är hotellet ett av de största på Fuerteventura och tillhör Barcelo-kedjan.

Hotellet har fördelen av att vara beläget bara en 5-minuters bilresa från Jandia Golf så att du snabbt kan återvända till hotellet efter rundan. Rummen är rymliga och ljusa och alla har antingen en balkong eller en terrass där man kan njuta av en härlig utsikt. Dessutom har hotellet två pooler, varav en är uppvärmd till minst 20 grader under perioden 1 november-30 maj. Pooltemperaturen kan dock vara lägre på morgonen/kvällen och vid dåligt väder.

Förutom poolen finns det många andra aktiviteter. Här finns ett litet gym och det är möjligt att spela tennis, bordtennis och biljard mot en avgift. Dessutom har hotellet även ett eget spa, där Golf Plaisirs gäster har en gratis entré per vistelse.

När du reser med Golf Plaisir har du halvpension på hotellet. Frukost och middag serveras i restaurangen Corralejo Buffet som serverar medelhavsmat.

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeVid Morro Jable-stranden strax söder om Jandia
Rum534 rum. Alla med kylskåp, hårtork AC och terrass eller balkong.
FaciliteterSwimmingpool, fitnesscenter, spa, barer, restauranger och nattklubb.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 30

– Golf på Fuerteventura

Golfresepodden har besök av Christer som, förutom att han varit golfvärd på Fuerteventura, är en av polisens talesmän i Västsverige. Christer gillar Fuerteventura så mycket att han även är en lycklig ägare av en villa på Fuerteventura Golf. Det blir en del snack om all sand, en 18-hålsbana med en green, vikarna på östkusten, vindsurfing, Aloe Vera, zoomobjektiv på nudiststränder, bevattning och givetvis en genomgång av alla Fuerteventuras fyra golfbanor.

Jandia Golf Course

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.