Laguna Lang Co

Laguna Lang Co

En del av det vänliga Vietnam!

Välkommen till en värld där färgerna är mer levande, landskapen djärvare, kusten mer dramatisk, historien mer övertygande och smakerna gudomliga. Under en golfresa till Da Nang kan du uppleva allt det och dessutom spela en golfbana som får dig att tappa hakan.

Vietnam är känt för att vara landet med vänliga människor, kultur, matupplevelser och underbara stränder. Under en resa hit betraktas du med nyfikenhet och en aldrig svikande gästvänlighet. För skandinaver är det dock inte lika väl känt att Vietnam är ett förstklassigt golfresmål. Här finns en uppsjö av fantastiska anläggningar och besöker man dessa i kombination med ovan uppräknade fröjder, upplever man en svårslagen resa. Just Da Nang-provinsen är landets ”hot spot” när det gäller golf.
Vi på Golf Plaisir har valt Laguna Lang Co som vårt resmål i Vietnam. Det här är Vietnams första integrerade semesteranläggning med två lyxhotell, semesterlägenheter, privata villor och en förstklassig golfbana. Utlagd i 280 hektar längs en 3 kilometer lång underbart vacker strand en knapp timme norr om Da Nang ligger detta fantastiska semesterparadis.

Laguna Lang Co är inget nytt mål för semesterfirare. Till Lang Co, som ligger i provinsen Chan May vilket är Da Nangs norra granne, kom Vietnams kejsare och överklass redan i början av förra seklet för att njuta av den underbara naturen, lagunens fiskevatten och de finkorniga stränderna. Centralt beläget mellan den gamla huvudstaden Hue och den anrika hamnstaden Hoi An – båda numera upptagna på Unescos världsarvslista – är detta nu som då, en perfekt plats för både avkoppling och upptäcktsfärder.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Banor i närområdet7
Avstånd golfbana100 m
Avstånd flygplatsDa Nang International Airport, 48 km
Närmaste stadDa Nang, 43 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.
VisumFör dig med nordiskt pass (svenskt, danskt, norskt eller finskt) behövs inget visum när du stannar mindre än 15 dagar i Vietnam och har en giltig hemresebiljett.
PassPasset skall vara giltigt mer än 6 månader efter planerad hemresa.

Vad ingår i resan?

10 nätter i dubbelrum
10 frukostar och 6 middagar
6 st heldagsgreenfee
del i golfbil
caddie
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Caddie
Avgiften för caddien är inkluderad i resans pris. Observera att den obligatoriska dricksen till caddien inte ingår och betalas kontant på plats efter spelad rond.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon28.1℃

Laguna Lang Co Golf Club

Laguna Golf Lang Co Golf ligger magiskt placerad intill den tre kilometer långa stranden. Området är känt för sin orörda kust och finns med på UNESCOs världsarvslista. En oerhört vacker plats och en lika vacker golfbana. Banan, par 71, är designad av Sir Nick Faldo och otroligt vacker med det Sydkinesiska havet på ena sidan och de böljande bergen som fond på den andra. Intill några av hålen är risodlingarna i full gång och har man tur kan man se en eller annan oxe som jobbar på fälten. Det är naturligtvis omöjligt att inte hänföras av naturen som omger banan, men skulle man lyckas skärma av det så måste vi ändå undra om detta inte är det bästa Faldo skapat.

Varje hål på golfbanan har sin egen karaktär med dammar, kanaler, bunkrar, waste areas, klippformationer, skogspartier och djungel som en del av layouten. Rejäla längdskillnad från bakersta till främsta tee borgar för spelbarhet oavsett handicap. Stora och snabba greener innebär en utmaning för alla. Naturligtvis matchas banan av ett förstklassigt träningsområde och ett magnifikt klubbhus.

Runt Da Nang finns, förutom Laguna Lang Co Golf Club, en uppsjö av fantastiska golfbanor. Till exempel rankas Ba Na Hills Golf Club och BRG Danang Golf Resort kontinuerligt bland Asiens toppbanor. Det är därför föga förvånande att området kallas ”Vietnam Golf Coast”.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana med inslag av skog
Banfakta Par 71, 6462 6335 5858 5441 4767
Ladda ner banguiden här
Drivingrange Ja, utslag från gräs
Bandesign Sir Nick Faldo
Golfbil Ja, ingår i resans pris.
Caddie Ja. Avgiften för caddien är inkluderad i resans pris. Observera att den obligatoriska dricksen till caddien inte ingår och betalas kontant på plats efter spelad rond.

Angsana Lang Co

Laguna Lang Co drivs av den renommerade kedjan Banyan Tree och har tre separata boendealternativ; Banyan Tree Villas, Laguna Park Townhouses och själva huvudhotellet Angsana Lang Co.
Detta förstklassiga hotell med 229 rum och sviter ligger som sig bör längs med den härliga stranden. Byggt för att ge så många som möjligt en fin utsikt över havet och den prunkande trädgården med sitt storslagna poolområde. En modern anläggning där traditionell Vietnamesisk estetik möter chic västerländsk, med ljusa och starka färger och avskalad design. Rymliga rum som sträcker sig från 52 kvm upp till 179 kvm i de största sviterna. Ett flertal alternativ står till buds för dig som vill uppgradera rumskategorin och unna dig något extra. Närmare hälften av rummen har exempelvis egen pool på terrassen.

Tre av områdets åtta restauranger ligger på Angsana; buffet-restaurangen Market Place, Rice Bowl med diverse risrätter och den relaxade Moomba med en mix av lokala specialiteter, färsk fisk och internationell cuisine. Utöver dessa äter vi gott från det vietnamesiska köket på Golf Café och 67 Bar i det intilliggande klubbhuset.

Ett stort urval av aktiviteter utanför golfen finns att tillgå. Allehanda land- och vattensporter samt en mängd utflykter med inriktning mot natur, kultur eller äventyr. Självklart finns här också ett spa med fullt utbud av massage och behandlingar för den som vill koppla av eller återhämta sig inför nästa golfrunda.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeVid stranden
Rum229. Alla rum med AC, safetybox, hårtork, minibar och balkong/terrass.
FaciliteterUtomhuspool, spa, gym, vattensporter, restauranger, barer, minimarket mm.
WifiTrådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 31

– Golf i Da Nang, Vietnam

Golfresepodden besöker Vietnam och fokuserar på Da Nang som kallas ”Vietnam Golf Coast”. Här radas det upp inte mindre än sju golfbanor som alla är ritade av berömda arkitekter som Nick Faldo, Greg Norman, Jack Nicklaus, Luke Donald, Robert Trent Jones och Colin Montgomerie. Förutom en hel del golf så handlar det om kulörta lyktor, vattenbufflar, skräddarbesök, sydkoreaner, Apocalypse Now, linbanor, skyttevärn, stränder, caddies och nationalrätten Pho. Vi pratar även om vad man inte ska äta.

Laguna Lang Co

Laguna Lang Co Golf

Angsana Lang Co Hotel

Presentation av Da Nang

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.