Makadi Bay

Makadi Bay

Resort i bästa Arizona-style!

Strax söder om Hurghada ligger Makadi Resort, ett golfparadis som har allt, inklusive fantastiska snorkelvatten och ett härligt och solsäkert klimat. Välj mellan två olika topphotell!

Att hitta ett speciellt sandkorn i Sahara beskrivs ibland som lika svårt som att hitta den beryktade nålen i höstacken. Makadi Resort, lite drygt tre mil söder om Hurghada, är så nära det speciella sandkornet man kan komma. Du reser hit med direktflyg, transfern från flygplatsen är kort och allt du behöver finns på resorten. Du behöver dessutom inte oroa dig speciellt mycket för om det kommer att vara sol eller inte. Makadi är en komplett resort – här finns flera hotell, restauranger, barer, affärer, disco, bank, apotek och mycket, mycket mer. Du behöver inte lämna resorten en enda gång under hela vistelsen om du inte vill, här finns allt. Makadi har alla förutsättningar för att även du ska känna att du hittat just det speciella sandkornet!

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyJa
Avstånd golfbana0 m från Steigenberger Makadi Golf Hotel, 1,3 km från Makadi Star.
Avstånd flygplatsHurghada International Airport, 29 km
Närmaste stadHurghada, 37 km
Banor i närområdet3
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.
PassreglerVid resor till Egypten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter planerat hemresedatum.

Vad ingår i resan?

7 nätter i dubbelrum
all-inclusive alt 7 frukostar och 6 middagar*
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

På hotellet Makadi Star ingår all-inclusive i resans pris, På Steigenberger Makadi Golf Hotel ingår 7 frukostar och 6 middagar.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon29.9℃

Madinat Makadi Golf

Madinat Makadi Golf är en fantastisk ”Arizona-style”-bana. Det ser ut som om man har rullat ut grönt gräs på sanden och spelfältet ligger som gröna öar. Tee är en ö och du slår bollen till fairway-ön, sedan kan det vara en ”waste area” precis framför ö-greenen. Det är otroligt läckert och spektakulärt. Gränsen mellan gräs och “waste area” är knivskarp. Det finns knappt någon ruff så det går snabbt att spela och du hittar din boll. Dessa ”waste areas” består av en något grovkornig, hårdpackad sand, och till skillnad mot vanliga bunkrar får du grunda klubban. Golfbanan innehåller en hel del utmanande hål och några välplacerade vattenhinder. Uppbyggda kullar ramar in fairway och du ser hela tiden tydligt vad som är spelfält eller inte. Från banan har du utsikt över resorten och det glittrande Röda Havet. Mot tillägg på plats kan ni också uppleva en 9 håls par 3-bana som är riktigt rolig att spela. Korta hål i lätt kuperad terräng. Perfekt för närspelsövningar eller varför inte en liten opretentiös tävling frampå eftermiddagen? Dessutom finns här tre övningshål, ett par 3-hål, ett par 4 och ett par 5. Lägg därtill två drivingranger med plats för 150 personer så inser man att golf och träningsmöjligheterna är oändliga.

Fakta

Antal hål 18 + 9 korthål
Bankaraktär Lätt kuperad ökenbana
Banfakta Par 72, 6880 6389 5874 5362 4790 4163
HCP-gräns 54
Drivingrange 2 stycken , utslag från gräs
Bandesign John Sanford

Steigenberger Makadi Golf Hotel

Det 5-stjärniga Makadi Golf Hotel är beläget direkt vid golfbanan. Här bor man flott i ett lite mindre boutique-hotell av hög klass. Njut av utsikten över den gröna oasen till golfbana och koppla av i stillsam miljö. Rummen är väl tilltagna med alla önskvärda bekvämligheter såsom balkong, internationella tv-kanaler minibar och AC etc. På Makadi Golf Hotel finns bland annat restaurang, bar, swimming pool och ett SPA som kan erbjuda behandlingar av alla dess slag. Golfklubben ligger vid hotellet vilket gör det bekvämt för oss golfare.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeDirekt på Madinat Makadi golfbana
Rum93 st. Alla rum med Ac, safe, minibar, hårtork mm.
FaciliteterUtomhuspool, restaurang, bar, gym, bastu, jacuzzi mm.
WifiI hotellets allmänna utrymmen finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Jaz Makadi Star & Spa

För dig som vill ha lite mer liv och rörelse rekommenderar vi Jaz Makadi Star som är beläget mellan golfbanan och havet. Hotellet har en privat strand en kort promenad från ditt rum där man kan njuta sol och salta hav. Här finns flera restauranger och barer och ett stort poolområde med uppvärmd pool under vinterhalvåret. Rummen är mycket trevliga och fina, med terrass eller balkong. Transport till och från Makadi Golf ingår för er som bor på Jaz Makadi Star och transporten tar endast ett par minuter, enkelt och bekvämt.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
Läge400 meter från stranden.
Rum167. Alla rum med AC, minibar, hårtork, balkong eller terrass mm.
FaciliteterUppvärmd utomhuspool, restauranger, barer, spa, gym, vattensporter, mängder av aktiviteter mm.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 9

– Golf i Egypten

Vår gäst i detta avsnitt av Golfresepodden är Calle Carlsson, en av få svenska internationella klubbdirektörer. Vi följer Calles 7-åriga resa i Egypten. Anders visar sig vara Calles första arbetsgivare och blir sugen på att utforska Kairos alla golfbanor. Johan upplever klättring både på och inne i Cheopspyramiden och får fortfarande samtal från den något excentriske klubbchefen och gynekologen Hefni på Dreamland Golf Resort.

Madinat Makadi Golf

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.