Meloneras
Nyhet! Två olika greenfeepaket!

Meloneras

Vår pärla på Gran Canaria

Glöm "Sällskapsresan" när du tänker på Gran Canaria. Numera är det lyxiga hotell och fantastiska golfbanor som gäller. Men klimatet är självklart lika bra nu som då.

Många reser numera utomlands på semester och de flesta av oss har någon gång besökt Kanarieöarna. På listan över de populäraste resmålen ligger Gran Canaria oftast i topp. Ett resmål har inte så hög ranking år efter år om inte merparten väljer att åka tillbaka. Åker man tillbaka är det helt enkelt bra. Gran Canaria har allt: stränderna, lyxhotellen, shopping, klimatet, naturen, barerna, restaurangerna och fantastiska golfbanor. Real Club de Golf, eller Bandama som den kallas, är Europas äldsta golfklubb utanför de brittiska öarna och grundades redan 1891. Golfen har funnits på ön länge, men det är nytillskott som Salobre, Anfi Tauro och Meloneras som lockar golfarna att återvända till denna härliga ö.

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Ja
Banor i närområdet 7
Avstånd golfbana 5 km, transport ingår enligt tidtabell.
Avstånd flygplats 40 km
Närmaste stad Playa del Inglés, 3 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd och pro

Alternativt greenfeepaket
När du reser till Meloneras finns möjligheten att spela andra banor också. För bara 295 kr extra kan du spela 3 gånger på Meloneras och en gång vardera på Anfi Tauro och Maspalomas. På Anfi Tauro ingår del golfbil och givetvis ingår transport t/r till båda utflyktsbanorna.
För att boka detta greenfeepaket ska du välja det under "Greenfee" i steg 1 när du har påbörjat din bokning. Observera att du måste göra samma sak för alla personer i bokningen.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon21.4℃

Meloneras Golf

Meloneras GC är förmodligen den dyraste golfbana som byggts på Gran Canaria och då beror det varken på att klubbhuset är enormt, för det är ganska litet och oansenligt, eller på att man behövt spränga bort stora berg, utan det är marken – läget.

Golfbanan går längs havet där man annars bara bygger hotell och lyxvillor på Gran Canaria. Banan är skönt komponerad och växer ju mer man spelar. Öppningen är lite försiktig och man lär successivt känna karaktären och hastigheten på greenerna. En av många utmaningar kommer på det femte hålet, ett kort par 3-hål. Det är lätt att bli lurad här och tro att detta är en enkel match, men det gäller att hålla tungan rätt i mun för annars finns risken att du slår i vattnet. Det känns skönt att kunna använda alla klubborna i bagen och på de första 9 hålen kan man sprida bollarna ganska friskt utan att bestraffas alltför hårt. Även om de första 9 hålen är väldigt bra så har man från klubbhuset sett vad som väntar – och det är de sista 9 hålen som ofta blir avgörande för scoren. Inte alla av de sista 9 hålen går vid havet, men havet är så dominerande att man ändå får den känslan. De sista nio hålens verkliga signaturhål är 12:an som är ett tufft par 3-hål. Här får man den magiska känslan av att nästan slå rakt ut mot havet. Greenen ligger verkligen på kanten mot Atlanten. Till Meloneras vill man komma tillbaka och det märks tydligt på alla våra gäster som väljer att komma hit år efter år.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/seasidebana
Banfakta Par 71, 5902 5394 4926 4400
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs.
Bandesign Ron Kirby
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Lopesan Baobab Resort

Lopesan Baobab Resort är ett lyxhotell i den större klassen på södra Gran Canaria och är ett av de främsta hotellen i Costa Meloneras. Stora och lyxiga hotell brukar ofta betyda ganska feg och stram inredning, men det gäller inte Baobab, som är vågat och går helt i afrikansk stil. Namnet Baobab har sitt ursprung i ett afrikanskt träslag så inredningen består av en hel del trädetaljer. Även hotellrummen är inredda i delvis afrikansk stil, och som många andra moderna hotell har en hel del av rummens 41 kvm lagts på badrum och duschutrymme. Hotellet är uppbyggt av flera olika delar med en centralt belägen trädgård med ett vattenfall och poolområde. Det finns totalt 9 pooler varav 7 är vuxenpooler och merparten är uppvärmda, så att det är behagligt att bada. Hotellet har två bufférestauranger och två à la carte-restauranger varav en medelhavsinspirerad och givetvis även en afrikansk restaurang. Om ni mot förmodan skulle ledsna på restaurangutbudet finns det en uppsjö av restauranger, barer och även shopping i Meloneras på gångavstånd från hotellet.

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge I Costa Meloneras
Avstånd Centrum 200 m, stranden 700 m.
Rum 676 st. Alla rum har AC, safe, minibar, hårtork mm.
Faciliteter Flera restauranger och barer. Stort och påkostat uppvärmt poolområde. Gym.
Wifi I hotellobbyn finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad. Det går även att få på hotellrummet mot en extra kostnad.

Lopesan Villa del Conde

Villa del Conde är hotellkedjan Lopesans kronjuvel och klassas som ett av de absolut bästa hotellen i Costa Meloneras och på hela Gran Canaria. Arkitekturen påminner om en liten kanarisk by och det är inte så konstigt då hotellet till stor del är en kopia av byn Agüimes. Den karakteristiska katedralen med sina torn utgör receptionen. Rummen finns i olika byggnader som varierar i storlek, färg och arkitektur. Hotellrummen är inredda i klassisk spansk stil med kaklade golv och mjuka färgsättningar. De flesta restaurangerna är placerade i anslutning till det stora torget som ligger centralt på anläggningen. Alla hotellets restauranger runt torget skapar en intim och mysig känsla. På en 5-stjärnig toppresort som denna är maten givetvis både varierad och av högsta klass. I den grönskande trädgården finns inte mindre än fem pooler där huvudpoolen har en artificiell sandstrand. För den som trots detta vill ta ett dopp i havet så ligger hotellet i direkt anslutning till strandpromenaden.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge I Costa Meloneras, vid havet och ca 500 m till centrum.
Rum 561. Alla rum har AC, safe, minibar, hårtork mm.
Faciliteter Flera restauranger och barer. Stort poolområde med uppvärmda pooler samt thalasso spa.
Wifi I hotellobbyn finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad. Det går även att få på hotellrummet mot en extra kostnad.

Meloneras Golf

Lopesan Baobab Resort

Lopesan Villa del Conde

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.