Puerto del Carmen

Puerto del Carmen

Härlig golf i solen

Vackra Lanzarote är mest känd för sin fantastiska kustlinje, långa sandstränder och lava. Men Golf Plaisirs Lanzarote erbjuder även en riktigt bra och spännande golfbana och ett trevligt och stilrent all inclusive-hotell.

Lanzarote är en mycket vacker ö med lugnt tempo. I mångas tycke mysigare än Fuerteventura, Gran Canaria och Teneriffa. Kanske beror det på att Lanzarote är en liten ö? Det kan även bero på öns mest berömda personlighet, konstnären César Manrique. Han kämpade framgångsrikt för ett stärkt naturskydd, för att bevara öns traditionella byggnadsstil med vitkalkade hus med gröna trädetaljer, och för att hotellen inte skulle få dominera kustlinjen som på så många andra turistorter. Han är känd för sina stora vindsnurror och en rad spännande konstinstallationer på ön där konst och natur samspelar. Besök exempelvis konstmuseet Fundación César Manrique i Tahíche, kaktus-trädgården utanför Guatiza, eller vulkangrill-restaurangen i Timanfaya.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Banor i närområdet2
Avstånd flygplatsLanzarote Airport, 6 km
Avstånd golfbanaLanzarote Golf, 7 km
Närmaste stadPuerto del Carmen, 3 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

7 nätter i dubbelrum
All Inclusive på hotellet
4 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon20.9℃

Lanzarote Golf

Lanzarote Golf Resort ligger inte direkt vid den blåa Atlanten men havet är synligt från mer eller mindre alla 18 hålen. Vyerna från golfbanan är mäktiga och karakteristiska för Lanzarote som helhet – det är havet, vulkaner, lavasand och de låga vitkalkade husen längs kusten. Banan är utmärkt designad och slingrar sig fram i den öppna och vackra naturen. Det existerar inte direkt några stora trädridåer på banan men en hel del intressanta kaktusar i utkanten av ruffen och mindre träd och buskar. Det finns en del mindre höjdskillnader men trots det är banan ganska lätt att gå, med korta avstånd mellan hålen.

Här finns flera intressanta hål där man kan chansa lite från tee för att få ett enklare inspel. Hål två är ett bra exempel där hålet svänger svagt vänster och med en tight vänster linje kan bollen rulla fram till behagliga 80 meter till flaggan. Sedan ska man bara undvika bunkern och inte häpna av den bedårande utsikten med havet i bakgrunden. På Lanzarote Golf finns bara ett enda vattenhinder i spel och det är på hål 17. Lyckas man undvika detta hinder så är det i övrigt ingen golfbana där man behöver leta boll på varje hål. Här flyter spelet på utan att vara ointressant eller sakna utmaningar. Lanzarote Golf är inte en tourbana men här finns som sagt utmaningar för alla typer av golfspelare.

Terrassen på klubbhuset är en given samlingspunkt efter en härlig golfrunda. Restaurangen har en bra blandning av genuina spanska rätter men även traditionella hamburgare och club sandwich. Transporten mellan hotellet och golfbanan tar ca 10 minuter.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/Seasidebana
Banfakta Par 72, 6133 5796 5363 4807
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta
Bandesign Ron Kirby
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.
Information På Lanzarote Golf används en grovkornig lavasand både i bunkrar och utanför semiruff. Denna sand kan påskynda slitaget på dina golfklubbor. Om du är väldigt rädd om dina klubbor - ta gärna med en gammal klubba till dessa lägen.

Sentido Lanzarote Aequora Suites

All inclusive-hotellet Æquora Lanzarote Suites i utkanten av Puerto del Carmen är det perfekta semestervalet för hela familjen. Hotellet har nyligen genomgått en totalrenovering och håller allra högsta 4-stjärniga standard. Här bor man i stilrena och modernt inredda juniorsviter med en välkomnande atmosfär. Sviterna har separat sovrum och ett vardagsrum med tv i båda rummen. Alla rum har balkong eller terrass.

Æquora Lanzarote Suites stoltserar med hela 6 olika pooler, en del även uppvärmda. Bufférestaurangerna Neptuno och Poseidon serverar internationell mat till frukost, lunch och middag. Don Paco, à la carte-restaurangen, serverar spanska specialiteter vid middagstid. Här finns även flera olika barer, bland annat en loungebar. På hotellet finns även ett wellnesscenter där du kan få massage mot avgift. Gratis wifi i allmänna utrymmen ingår. Utanför hotellet finns ett lokalt centrum med en del restauranger och mindre butiker och centrala Puerto del Carmen nås inom 3 km.

 

All-inklusive på Æquora Lanzarote Suites innehåller följande:

  • Frukostbuffé i Neptuno eller Poseidon.
  • Lunchbuffé i Neptuno eller Poseidon.
  • Middagsbuffé i Neptuno eller Poseidon.
  • Lättare måltider och dryckesvaror från pool-/snackbaren Coral.
  • Obegränsat med glass, förfriskninger, öl, vin och lokala drinkar i barerna Atlantida, Nautilus, Maris och Bubble Bar, kl. 10.00–23.00.

 

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeUtkanten av Puerto del Carmen
Rum398 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork
FaciliteterUtomhuspooler, nattklubb, restauranger, barer m.m.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 12

– Golf på Lanzarote

I detta avsnitt av Golfresepodden har Johan och Anders två gäster som båda jobbat på Lanzarote – Mikael Larsson som både är golfpro och segwaypolis samt Mattias Seppänen som numera är en av våra stjärnsäljare på kontoret. Det blir mycket snack om lavasand, konstnären César Manriques miljöplan, kameler, vindar, grottor, små grannöar, vinrankor, vitkalkade trevåningshus och som vanligt en hel del golfsnack.

Lanzarote Golf

Hotel Sentido Lanzarote Aequora Suites

Allmänt Lanzarote

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.