Golf i Vietnam

Golf i Vietnam är något som har tagit rejäl fart de senaste åren. Här får du uppleva fantastiska golfbanor i en underbar miljö. Detta tillsammans med gastronomiska upplevelser, fantastiska hotell och en välkomnande stämning gör Vietnam till ett av de allra hetaste golfresmålen just nu.

Vietnam är ett fredligt, säkert och förtrollande land, ett land av kontrast och kultur. De flesta turister som besöker Vietnam blir fascinerade av det enastående landskapet i landet. Röda Floden-deltat i norr, Mekong-deltat i söder och nästan hela kusten är ett lapptäcke av gröna risfält med arbetare iförda sina koniska hattar.

Nyligen utsågs Vietnam till “Årets oupptäckta golfdestination” av International Association of Golf Travel Operators (IAGTO). Med sin fascinerande historia, forntida kultur, fantastiska klimat har landet enormt mycket att erbjuda. Nu finns dessutom fantastiska golfbanor designade för golfaren på och utanför banan. Golf i Vietnam kan absolut mäta sig med golf i Thailand när man talar om golfresor till fjärran östern.

För närvarande finns det cirka 25 golfbanor i Vietnam. Dessutom finns det drygt 65 projekt som håller på att byggas. Bland de befintliga golfbanorna finns det fem banor i Ho Chi Minh-staden inklusive Vietnam Country Club, Long Thanh Golf Club, Song Be Golf Resort och Twin Doves Golf Club. I den norra delen av landet hittar man King’s Island Golf Club, Chi Linh Star Golf & Country Club, Tam Dao Golf Club och Van Tri Golf Club som är den bästa golfbanan nära Hanoi.

Danang är den senaste vietnamesiska golfdestinationen och kallas “Vietnam Golf Coast”. Här finns några av de allra bästa golfbanorna i landet: Danang Golf Club, Laguna Lang Co Golf Club och Montgomerie Links Vietnam. Dalat ligger i centrala Vietnam som med sina gamla byggnader i kolonialstil erbjuder en härlig stämning. Här återfinns den unika Dalat Palace Golf Club – den enda banan i Asien med krypvensgräs på tees, fairways och greener. Slutligen erbjuder badorterna Phan Thiet och Vung Tau också golfbanor i toppklass.

Vietnam har ett brett utbud av utmärkta hotell och restauranger. Här erbjuds också en utmärkt service som kommer att göra det “lilla extra” ochsäkerställa att du får en lyckad golfsemester i landet. Vietnam erbjuder dig som är intresserad av historia några unika platser och kulturella utflykter som man kanske bara upplever en gång i livet.

Varmt välkommen att uppleva Vietnam, golfens hetaste resmål!

Vietnam

Da Nang

Golf i Da Nang, Hoi An och Hue är något alldeles speciellt. Städerna är anslutna till varandra via moderna kustvägar och tunnlar och utgör ”Vietnam Golf Coast”. Vietnams erkännande som en framtida golfdestination är ingen hemlighet, men just ”Vietnam Golf Coast” gör det hela ännu mer spännande.