Golf i Alicante

Golf i Alicante har i många år varit mycket efterfrågat bland skandinaviska golfspelare. Området är idealiskt för att spela golf i med sitt stabila, varma och soliga klimat. Det finns goda flygförbindelser året runt och icke minst ett bra urval av bra golfbanor för den som vill spela golf i Alicante.

När man talar om golfbanor i Alicante så kan man dela upp det i norr och söder om Alicante flygplats.

Norr om Alicante finner man två klassiker när man tänker på golfresor till Alicante. La Sella Golf och Villaitana Golf. Bägge dessa golfresmål har varit några av Golf Plaisirs mest populära resmål när det gäller golf i Alicante.

Åker man söder ut från Alicante finner man bl.a. La Finca Golf, Las Ramblas Golf och Las Colinas Golf. Lite längre söderut finner man ett av Golf Plaisirs nyare golfresmål, Hacienda del Alamo. På Hacienda del Alamo erbjuder vi förutom vanliga veckoresor även möjlighet till long stay.

Den spanska staden Alicante ligger precis Medelhavet den kuststräcka som är känd som Costa Blanca. Staden är störst inom Alicanteprovinsen och här hittar allt du förväntar dig av en större stad belägen vid havet – fantastisk mat, härliga stränder, stort shopping utbud och härliga vandringsmöjligheter.

I Alicante finns allt från historiska monument som slott, palats och fästningar till välbesökta museum och gallerier. Här hittar man både större och livliga stränder liksom mer avlägsna stränder för den som önskar lite mer lugn och ro.

Golfvärdar och Golf Academy i Alicante

På våra destinationer kan du alltid njuta av vår service med golfvärdar. Vi erbjuder även Golf Academy på vårt resmål Villaitana. Där kan du själv välja om du bara vill ta det lungt och fokusera på din egen golf eller ladda för nästa års säsong med träning på plats. Vi gör allt vi kan för att du ska få en oförglömlig golfresa till Alicante.

 

 

Våra golfresmål runt Alicante

Spanien, Alicante

Hacienda del Alamo

I regionen Murcia finns många bra golfbanor. En av de absolut bästa är Hacienda del Alamo. Banan blev klar 2006, men anläggningen har saknat ett bra hotell. Nu när Sheraton Hacienda del Alamo öppnar har vi en komplett golfresort av bästa klass!

Spanien, Alicante

La Sella

Hjälten och tillika Ryder Cup-kaptenen José-María Olazabal gjorde inte bara mirakel med det europeiska laget i Chicago under den klassiska bataljen 2012. Han har också skapat ett antal riktigt fina golfbanor. En av dessa är 27-hålsanläggningen La Sella Golf Course norr om Alicante.

Fr. 13.495 KR

Spanien, Alicante

Villaitana

Bra flygförbindelser och kort transfer gör resan väldigt bekväm. På Melia Villaitana Hotel har du två strålande Jack Nicklaus-designade golfbanor precis intill hotellet och bara minuter till nattlivet i Benidorm.